Jossefin

En för alla, alla för en!
Idag när jag var i matvarubutiken intill fick blev jag helt ställd när jag såg att man kunde köpa färdiglagad omelett, i tetrapack. Finns det alltså människor som hellre öppnar ett tetrapack med någon äggröra och konstgjorda ämnen och steker istället för att knäcka ett färskt ägg och steka? Det fick mig att tänka till på mina val jag gör för miljön i vardagen. Hur jag alltid försöker att vara så miljömedveten som möjligt, men, när jag tittade på Vetenskapens värld nyss insåg jag att det alltid finns mer man kan göra! Vilken fantastisk vacker planet vi lever på och hur vi har kunnat förstöra den och rent av fortsätter med det. Jag vet att jag kan göra fler val i min vardag för att hjälpa till att stoppa den globala uppvärmningen samt att hjälpa jorden att reparera sig.


Nu var det ej exakt detta märke som jag såg i varubutiken i Oslo men, tänka sig att det till och med finns flera företag som marknadsför och säljer detta, för mig, påhitt..
SEK
Jag kände att jag var tvungen att notera om våra nya svenska sedlar. Jag tycker att det är fina personer som får pryda vår svenska kronas papperslappar. Men tanken slog mig- visst är det lite konstigt att det kravet som finns för att få pryda en sedel i Sverige är att man måste vara avliden. Man får alltså Ej vara i livet. Att få vara ansiktet på en sedel är ju något fantastiskt stort och hade det mot all förmodan vart jag som skulle få äran att göra det, då hade iallafall jag uppskattat att få vara i leva och få njuta av det. Roligt att man fick till det med landskapen som skulle symbolisera deras bakgrunder.
Haa de!