Jossefin

Semifinalen - Bra. LCHF- Bra.
"Ära till Sverige att de ej låter fransmännen vinna så enkelt" - Mycket bra citat. För det är precis så det är. Sverige var duktiga, räckte tyvärr ej till. Jag tror dock att man hade kunnat ändra på småsaker lite här och där och vi hade goda chanser att faktiskt komma till final. Det var en rolig match att titta på iallafall. Och det måste jag säga att det var tur att jag hade en semifinal i VM att ta mig till efter jobbet. För nu har jag arbetat varje dag sedan jag började på United Bakeries förra torsdagen och har en ledig helg, och jag måste säga att jag hade separationsångest idag när jag kom på att två hela dagar skulle gå då jag helt måste sysselsätta mig själv. Detta brukar dock ej vara något problem men ändå..
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept som jag är helt såld på och har haft mycket nytta av. Det är ett LCHF, Low Carbs High Fat,  recept såklart. Det är på varm choklad, vilket är mycket passande i denna fortsatta vinterkyla. Vad finns det egentligen som är bättre än att sätta sig med en varm kopp choklad när man vart ute och fortfarande är lite kall om klövarna? Och är man strikt på sin LCHF kost kan det ju ej vara bättre att faktiskt känna att man dricker någonting nyttigt. Det är perfekt.

Ingredienser
- 1-2 ägg beroende på storlek
- 1 msk kakao
-1 kryddmått vaniljpulver
(då det är någonting som är rätt dyrt för en som bor själv och ej har någon direkt god eller stadig inkomst kan man ta lite vaniljsocker istället, det gör jag. Det gör ej såå mycket eftersom att det är så lite) Men det där gör man hur man vill och hur man har råd.
-Kokat vatten

Gör såhär ;
blanda kakao och vaniljpulver. Blanda det med ägget. Koka vattnet och häll det sedan över äggblandningen samtidigt som du mixar det, det förebygger kakaoklumpar.

Det andra som är så fantastiskt bra med detta recept är även, utifrån mitt egna perspektiv, att man kanske ej alltid har mjölk osv stå i kylskåpet, då är det perfekt att det är på såkallad äggmjölk. Har man mjölk går det också bra, eller att använda 50/50 vatten och mjölk. Jag har gjort med sojamjölk och det vart kanon. En klick grädde på det så blir det ännu nyttigare. Enjoy! :D


Trevlig vardagsdag!
Så, det var måndag igen. Jag måste säga att jag ej har hunnit komma ikapp verkligheten på att jag har en vardag att hålla mig till. Jag går upp tidigt på morgnarna, går till jobbet där vi har ytterligare rutiner som följer var dag. Kommer till lägenheten tillräckligt trött för att gå på en promenad, ta mig en titt på nyheter och vad datorn min har att erbjuda. För att sedan gå och lägga mig och somna in till ytterligare en ny vardagsdag. För endast lite mer än en månad sedan satt jag i Thailand och hade vart på resande fot i tre månader. Jag hade ingenting i närheten av en vardag, var dag var en present fullspäckad av nya händelser, upplevelser, människor och det enda jag behövde hålla reda på var datum och ev tider.

Detta är kul iallafall. I helgen fick jag mina egna nycklar, nu är jag officiellt en lagmedlem. Jag får stänga, öppna och har fullt ansvar. Inom två veckor får jag gå kaffeutbildning så är jag helt fulllärd, då är jag ut och in en United Bakeries. Och lyssna på detta - hon som har utbildningen med mig har kommit på plats nummer två i NM, Norska Mästerskapen i Kaffe. Ej så dåligt det! Nog skall hon kunna lära mig ett och annat om kaffe som jag ej visste tidigare :D

 


Det var då när man endast skulle vara effektiv och impulsiv, våga och släppa loss.