Jossefin

konsttisdag!

Tisdag! vilket innebär två heldagar med konst och Håkan. Vi har tillgång till alla konstgrejer och salen under alla andra dagar i veckan också, men tisdag onsdag är ändå alltid efterlängtade. När vi faktiskt har uppgifter att utgå ifrån. Känns konstigt att vi har vart här halva tiden nu, men man känner ändå av det då alla projekt nu är i full gång. Det är skönt att ha många bollar i luften och hela tiden Alltid ha någinting att arbeta med. Här kommer klassbilder så ni där hemma har lite koll på vilka vi är på skolan. Det är även de som går Behandlingspedagokik, vilka jag ej har någon bild på.

 

 

 

Irländsk folkmusik och nostalgi
Gårdagen med firande av Burns Night var mycket rolig! Vi dansade skottska danser och sjöng Auld lang syne i sann skottsk anda. Vi hade en rolig kväll hela gänget och de icke-vegeterianer fick testa på att smaka Haggis. Vilken de tillredde enligt tradition med att hälla whisky över maträtten och den skottske mannen i kilt snittade upp den. Väldigt intressant att få vara med om faktiskt.

Nu innan maten har vi haft lite nostalgi känslor med gamla goa låtar från då Disneydags fortfarande var spännande och barnlåtarna hade roliga teman och sensmoraler. Här kommer en för att dela med mig av min nostalgi här ute på ön. Hoppas alla har en fin fredag!

Självporträttsdag.
Idag har vi nog haft den svåraste uppgiften hittills, men samtidigt en av de roligaste, då vi i akvarellkursen skulle måla självporträtt. En utmaning minsann. Efter en hel dag med konst och koncentration var det skönt att få springa av sig med skeppsbrott på idrottslektionen.

Imorgon skall vi ha våra första lektioner i Social Studies och British History, vilka jag varmt ser fram emot. På torsdagar har vi även något som vi kallar Torsdagscafe, uppe på loftet. På cafeet just imorgon är det gruppen som går Irländs folkmusik som skall hålla och arrangera kvällen. Vi ska få fira en skottsk högtidsdag. De skall spela skottska låtar, vi skall dansa, sjunga och få någon typ av information om högtidsdagen.

Jag har även bestämt mig för att börja på ett projekt till den tävlingen som jag tidigare berättade om. Beroende på hur den sedan utvecklar sig skall jag och Håkan, läraren i konst, bestämma om den är värd att skicka in eller ej. Jag har en ide ligga på lur, men, vi får se hur det artar sig.

Några bilder från en av visingsöprommenaderna tillsammans med Malin.


här är en liten snik på hur jag har arbetat i akvarell. knep och knåp..