Jossefin

Lugnet

Jag har dragit på mig världens förkylning... 🤧 men igår tog vi en sväng ut till skogen. Långpromenad, svampplock och lunchpaus. Världens bästa kur. 


Imorgon börjarim höst på riktigt. Jag skall läsa en kurs under hela hösten på 50%, distans på Umeå uni samtidigt som jag fortsätter min anställning på 100% på socialtjänsten. Kommer bli en produktiv och spännande höst! 


// I have a cold 🤧 byt yesterday we took a long walk in the forest, found some mushrooms and ate lunch in a sunny glade. 

Tomorrow I'll start studying again at 50% on distance. So excited!! 

Vandring på höga kusten
En av de vackra dagarna på Höga Kusten. Vi sov på en vacker ö och gick uppför Skuleskogens högsta punkt Slåttdalsberget. Så otroligt vackert! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skuleberget
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första dagen på vår vandring på Höga Kusten på Skuleberget. När vi kom till toppen fanns där en toppstuga som vi stannade och åt lunch på. Våffla med stenbitsrom, rödlök och creme fraishe. Supergott! 
Det fanns fler sätt att ta sig upp. Ett var att åka lift, vilket kanske tog upp mot 10 minuter, max. En annan var att gå en skogsvandring upp som för ett par hyffsat vältränade personer inte tar mer än en timma. Man kan även klättra upp, det gjorde vi däremot inte. Vi tog istället ett fjärde sätt upp, mitt mellan skogsvandring och klättring. Det var väldigt brant och vi gick på ca 40 minuter med några stopp bland annat i en grotta som finns ungefär halvvägs upp. Det sägs att grottmänniskor bott i grottan då vattennivån för ungefär 850 år sedan sträckte sig betydligt högre än idag. Vi var inte helt ensamma om att ta den vägen upp, även om skogsvägen var betydligt vanligare. Det var mycket olika personer som gick och det var ingen betydlig svårighet att gå upp om man har hyfsad fysik och inga större handikapp. Många barnfamiljer var det där så det kan rekommenderas om man vill ha lättare vandring tillsammans med barn. 
 
// At Skuleberget on the