Jossefin

Tjejvasan
(null)
 Fick hjälp av en fin släkting som vallade skidorna åt oss.
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 Jag och mamma, starka innan startskottet 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)


Tjejvasan, alltså vilken utmaning det var! Det var jättekul, vädret var fint men kallt och banan var bra. Det var ju absolut en miss att bara ha kört längdskidor vid ett tillfälle innan loppet, att föredra är ju såklart att kunna träna på skidor om det är ett skidlopp man ska genomföra. Men trots det måste jag säga att det gick bra. Jag har fokuserat på att köra längre pass och träna uthållighet på konditionsträningen samt lagt fokus på bålstyrka och armar/axlar. Att jag lagt upp träningen på det viset tror jag gjorde mycket, trots det faktum att jag inte åkt skidor. Det var för mig bålstyrka som tog mest, ljumskar och mellan skuldrorna. I övrigt kände jag mig rätt stark hela loppet.
 
Jag tog inte ut mig eftersom jag inte visste i vilket tempo jag skulle orka hålla och mitt huvudmål vad ju trots allt att faktiskt genomföra loppet. Utan skador, vurpor eller att av ren trötthet behöva avbryta. Andra målet var att göra det på en okej tid och jag får vara okej-nöjd med resultatet. 
 
Mina tips är att tre månader innan börja lägga ett fokus på träningen om man ska köra tjejvasan. Helst åka skidor. Men att göra som jag gjorde, utifrån de omständigheterna som var för mig, funkade faktiskt. Långa pass, uthållighet, axlar, armar och bålstyrka. Men, mitt viktigaste tips är under själva loppet, där jag misslyckade totalt,  att fylla på med energi under loppet. Jag vet inte varför jag inte tänkte på det, men jag hade ingenting med mig. Jag drack blåbärssoppa och vatten i stoppen men det var inte alls tillräckligt. Efter 2,6 mil var det som att gå in i en vägg och min energi var helt slut. Dagarna innan loppet tänkte jag på att bra och morgonen på loppdagen, men av någon anledning tänkte jag inte alls på att äta under själva loppet. Stor miss! Jag frossade när jag kom in i mål, var blå om läpparna och svimfärdig. Inget kul alls. Hade jag fyllt på med energi under loppet hade jag kunnat njuta av målgången, nu kommer jag knappt ihåg den. Så för er som tänker köra något längre lopp vill jag verkligen dela med mig av mitt misstag och så får vi lära oss av det.. Vi hade ju världens bästa hejarklacka också, vilken energiboost det är att ha människor man tycker om som hejar på en! 
 
Kör någon av er några lopp eller funderar på att anmäla sig? Det är sjukt kul att ha något specifikt att träna till och jag tycker också att det är fantastiskt roligt att åka skidor. Vilken rolig träningsform! 

Finhelg i Dalarna
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi har haft långhelg och har haft det så fantastiskt fint. Har haft vackert väder och mysigt häng. Ätit god mat och gottat oss i varandras sällskap. Fredagen spenderades med att förbereda inför tjejvasan som var på lördagen. Och the grand finale var på Runn mellan Borlänge och Falun. På sjön plogar de upp en lång skridskobana som jag tror är uppåt 1,5 mil och det finns massa långa ställen man kan picknicka på, isfiska eller åka långfärdsskridskor. Vi åkte skridskor och pulka och hade det bara så härligt i kylan med strålande solsken. Det var skönt att röra lite på sig dagen efter tjejvasan eftersom jag var stel i framsida lår och lite ont i ena ljumsken.
 
Så avundsjuk! Där har det också ställts ut grillar som allmänheten får använda. Vi hade med oss varm choklad med marshmallows och vispad grädde. Alltså nom nom nom. Har ni varit ute något i snön i helgen då? 
 
Kram! 
 
Postgatan
(null)

(null)

(null)

(null)


I torsdags hade vi middagsmys och var på en resturang som heter Postgatan (klicka på namnet för att komma till hemsidan) här i Kalmar. Så gott! Och jättemysigt ställe överlag. Kan varmt rekommendera ett besök dit! Ligger centralt men ändå inte mitt i centrum. 

I helgen var vi på skogspromenad och lagade lunch över öppen eld med en medtagen muurikka. Otroligt mysigt!! 

Har ni gjort något mysigt i helgen? Jag satt och försökte måla idag. Det var så läge sen och det märktes. Snacka om att det är färskvara, man måste öva och komma in i flowet. Såklart blev det inget bra men ibland är det bara så att man måste komma igång.  Som med träning egentligen. Bara man tar första jobbiga steget att kommer igång så går det bara lättare sen.

Kram!