Jossefin

Smoothie och långpass
(null)

(null)

God morgon! Idag tänkte jag tipsa om en smoothie som jag dricker varje morgon nu. Fick receptet av en av mina Johannor som jag inte vet var hon fått receptet. Den är lite söt men det kan man ju ändra lite efter smak. 

1/2 grönt äpple
1/2 banan
En bit gurka
En liten bit ingefära 
Tre-fyra bitar fryst hackad spenat
En dl havredryck, med smak av apelsin mango (finns andra märken än på bilden men den har jag använt) 

Den är verkligen god. Man kan ha i mer eller mindre beroende på vad man har hemma. Bananen t ex har jag i mer för ett smoothien ska bli matigare. 

Hoppas ni haft en bra helg! Har ni tränat något? I lördags körde jag ett långpass; 30 min crosstrainern, 30 min stakning(maskin) och 30 min cykling. Sen var det födelsedagsfest på kvällen 🎉 så idag ska jag bara kolla film och ta det lugnt. 

Kram! 

Vegetarianism
 
 
 
 
Helgen har varit superlugn. Jag lämnade in min sista tenta med opponering i slutet på förra veckan och ville bara få vara ledig denna helg. Vi hade utflykt till Öland med korvgrillning och picknick i snön (jaa äntligen har vi också snö!). 
 
När vi satt och grillade korv kom jag att tänka på vilken kontrast det är till min idé om att jag trodde att jag alltid skulle vara vegeterian och aldrig äta korv.
 
När jag var 15 någon gång bestämde jag mig för att bli vegeterian. Jag gick ifrån ett föredrag i skolan som hade stor inverkan på mig, trots att jag idag inte alls kommer ihåg vem det var som höll föredraget eller var någonstans de jobbade. Jag vill komma ihåg att det hade något med vår Samhällskunksap att göra och vi pratade om EU. Iallfall, de pratade om miljöpåverkan i relation till att äta kött och jag blev fast i tanken på att köttindustrin kunde göra så stor skillnad. Jag minns att personen sa något i stil med "om alla i världen hade en vegetarisk dag i veckan"- så skulle jorden ha en mycket ljusare framtid. Alla kanske inte har möjlighet att välja vad de äter, de äter för att det finns mat på bordet. Så, min idé var att vara vegeterian 7 dagar för de personer som av någon anledning inte kan göra valet.
 
Jag är uppvuxen i en familj där vi pratar mycket djur, natur och miljöfrågor. Så valet för mig som tonåring var enkelt, sluta ät kött- gör en miljöinsats. Under mina ungefär 10 år som vegeteraian varvade jag mellan att inte äta något animalsikt alls, till att gå tillbaka till vissa animaliska produkter för att sen sluta igen. För några år sedan valde jag att äta fisk, jag lagade det aldrig hemma men åt det om jag blev bjuden på middag.
 
För nästan två år sedan, som då 26 åring, började jag så smått och sakta att äta kött igen. Och idag äter jag en kötträtt i veckan. Det slog mig när jag satt med min nuvarande sambo och grillade korv på Öland att det kan se väldigt olika ut. Från olika personer, vilka förutsättningar man har, hur man tänker att man vill göra miljön en tjänst. Det var så viktigt för mig att vara med i miljöarbetet att jag ville göra det varje dag genom ett val i varje måltid. För ett par år sedan trodde jag aaaldrig att jag skulle äta just korv. Mina matrutiner ser inte särskilt annorlunda ut idag förutom en måltid i veckan. Mina tankar kring köttindustrin har egentligen inte förändrats mycket heller, jag skulle inte äta kött och bidra till den industrin som finns i vissa länder, men jag skiljer på närproducerat ekologiskt kött. 
 
Jag tänker att vi alla gör olika val och tar ställning på olika sätt. Hur ser era tankar ut kring miljö i förhållande till vad ni äter? Värt att tänka på då och då?
 
Kram! 
 
 
Hemmafix och lugn vecka

 
 
 
Heej! Denna helg har jag bara tagit det superlungt. Ni vet när man behöver sova ut, ta igen, ladda batterierna och bara fixa? 
 
Vi har fixat här hemma med sådana grundläggande saker man inte tänker på egentligen. Vi var bland annat på IKEA igår och köpte mycket förvaringssaker till hemmet. Vi var på Öland också för att hämta ett skrivbord som nu står i extrarummet. Köpt en sittfuff till vardagsrummet och en hallampa. Mycket behövligt hemmafix helt enkelt. 
Resten av veckan har egentligen sett likadant ut. Jättelugnt med andra ord. Jag var tvungen att gå hem från jobbet i veckan pga sjukdom, men det la sig tack och lov snabbt! 
 
Förra helgen var det fullt ös med middag på fredagen och utekväll på lördagen. Innan vi gick ut på lördagen var vi och spelade bowling och därefter blev det seger öl för mig, thank you very much ⭐️
 
Nu ska jag förhoppningsvis komma igång med träningen igen näsa vecka! Tjejklassikern fortsätter ju under våren och det är tjejvasan nästa! Men vi har inget snö i Kalmar alls vilket gör det väldigt svårt att träna på teknik..
 
 
Ha en superfin vecka kära vänner!