Jossefin

Helsingborg-helg
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Det har varit en intensiv vecka på jobbet, mycket att göra och hålla reda på. Men i onsdag var jag på föresläsning gällande FREDA som är ett verktyg när man arbetar med våld i nära relationer. Föreläsningen handlade väldigt mycket om vad våld är pch hur våld uttrar sig generellt. Tyvärr så lärde jag mig inte något nytt gällande våld eller arbetet med våld i nära relationer, men det utesluter ju inte att det inte var givande. Föreläsaren var bra.

Det är ju väldigt kul att vara i ett annat sammanhang på jobbet. K en föreläsningssal led 50 andra som också jobbar med socialt arbete från olika delar av länet. Vi var på Kalmar Läns museum och åt lunch på Ångkvarnen som ligger i samma hus. Super god mat och trevlig resturang. En lunch där kan jag varmt rekommendera! 

Har ni gjort något speciellt i helgen? Jag har varit i Helsingborg och hälsat på två vänner. Vilken enegiboost att träffa tjejerna. Bara hänga, prata ikapp oss, gå långpromenader,  dricka drinkar och skratta. Vi var också och bastade 🙌🏼  så skönt! 
Uteträning
Idag var vi ute i skogen hela dagen, så himla mysigt! Jag har bara kört två pass på gymmet denna vecka så jag kände att jag behövde anstränga kroppen lite. Så, jag konstruerade ett överkroppspass där ute bland träden i solen. Så fort något skulle sågas eller ved till elden skulle huggas med yxa så var jag framme och volontärade! så körde jag armhävningar och några axelövningar med tyngre träbitar som vi skulle hugga ner till mindre delar. Jag har har så ont i mina armar idag haha! det är nog en blandning av att jag verkligen tog i och körde på men också är det rörelser jag inte gör allt för ofta. Det blev bra i vilket fall. Jag tänker att det inte behöver vara så märkvärdigt alla gånger med träningen. Huvudsaken är ju ibland att man rör på sig. Det behöver inte alltid bli som man tänker sig. Eller hur tänker ni med träning utomhus? Jag känner att jag fick frisk luft, vara ute i det fina vädret, fick träna och samtidigt ha en heldag med min sambo. Bättre kan det ju nästa inte bli. 
 
Kram! 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Återhämtning
(null)
(null) (null)(null)
Denna helg har handlat mycket om återhämtning, vila och mys. Igår var jag och J på Svinö och gick en prommenad, stannade vid ett vindskydd, gjorde eld och lunch. Jag tycker ju att det är så otroligt mysigt att sitta utomhus, äta lunch och titta in i elden och bara vara. Känslan att vara utomhus i snön när det är kallt, men inte frysa, är magisk. 
 
Idag vaknade jag till vasaloppet och har spenderat förmiddagen med att äta frukost framför TVn och titta på vasan. Hur kul vore det inte att faktiskt vara med något år! Har ni funderat på/eller rent av åkt vasan? Jag har ju ett element kvar innan jag gjort tjejklassikern som är tjejvättern i början av juni. Jag får lägga fokuset på det loppet innan jag börjar tänka på annat även om det är svårt att inte börja planera inför vad nästa träningsutmaning ska bli. 
 
 Massa kramar!